SSD és HDD egyszerre egy gépben? Hát persze !

Aki filmeket, fotókat tárol a gépén az tudja, hogy semennyi hely nem elég, mindig kellene még pár GB pluszba. Ezt SSD-ből finanszírozni elég drága lenne. Erre bizony jelenleg jobb a jól bevált HDD.

De akkor kombináljuk Őket:

Egyesíteni lehet a HDD és az SSD előnyeit. Gyors rendszer, és nagy tárolókapacitás. A rendszert telepítsük az SSD meghajtóra, az adatokat pedig tároljuk a HDD nagy tárterületén. Így „olcsó” és gyors rendszert kapunk.

Mekkora SSD kell a rendszerhez?

Azt mondom, hogy legalább 128GB-os legyen, mert úgysem csak a rendszer lesz rajta, hanem egy csomó alkalmazást fel fogunk telepíteni rá. Az optimális, ha 256GB-osat veszünk, erre szépen ráfér minden ami kell. Persze ha csak egy meghajtót akarunk akkor SSD-ből kell még nagyobbat vennünk.

Hova tegyem a megmaradt HDD-t?

Két lehetőség van: Egyik: Asztali gépekeben áltelában simán berakható egymás mellé, de még a laptopok jó részébe is van olyan beépítő keret, amibe HDD-t lehet tenni, és így be lehet illeszteni a CD/DVD meghajtó helyére. Ezeket az optikai meghajtókat már amúgy is nagyon kevesen használják, illetve szükség esetén vissza lehet tenni, ha nagyon kell.A keret itthon is két ezer forinttól már beszerezhető. Így kell keresni : „Laptop beépítő keret HDD”.
A másik lehetőség egy külső USB-s keret beszerzése, ez talán azért jobb, mert több mindenre alkalmas. Át tudjuk tenni másik gépre, vagy akár okosTV-re is és tudunk róla filmet nézni. Ráadásul laptop esetében ha nincs szükség rá nem mozog a géppel együtt.